MAAK EEN AFSPRAAK*

CONTACT-

INFORMATIE

Salonadres

Lopikerstraat 79
2871 BW Schoonhoven


Postadres

Kerkuil 20
4822 PA Breda

Telefoon

+31(0)6 4515 2420

 

E-mailadres

info@tess-schoonackers.nl

KvK Utrecht

30210938


BTW

NL1732.93.505.B01

CONTACT-
FORMULIER

Contact

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon

OPENINGS-
TIJDEN

* Bij verlate aankomst voor een behandeling mag Schoonheidssalon Tess Schoonackers de behandeling inkorten. De afspraak kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor de behandeling. Bij binnen 24 uur annuleren wordt er 50% van de behandeling in rekening gebracht. Er is een pin-automaat aanwezig.

© 2017 tess-schoonackers

Created by Yvonne van der Velden

IPL-BEHANDELING
BIJ ONTHAREN

Intake

Als je nog nooit een IPL-behandeling hebt ondergaan, zal je allereerst een vrijblijvend ( gratis) intakegesprek krijgen. Tijdens de intake bekijken we het te ontharen gebied en geven we je advies over wel of geen IPL-behandeling te ondergaan. Verder bespreken we het behandelplan, de voorbereiding en wat te doen na de behandeling. Ook zullen we in de regel een indicatie geven van het aantal behandelingen dat je nodig zal hebben. Let wel:  dit zijn altijd indicaties! Een 100% sluitende garantie kunnen we je niet geven.

 


Voorbereiding

Voordat je de eerste IPL-behandeling ondergaat, moet je je voorbereiden. Dit doe je door minimaal een week uit de zon en onder de zonnebank vandaan te blijven. Verder mag je enkele weken voor de behandeling niet epileren of harsen. Zou je dit wél doen, dan worden de haren met wortel en al uit het haarzakje getrokken en kan het haarzakje dus later, tijdens de IPL-behandeling, niet bereikt worden.
Tijdens het intake gesprek is besproken of de haren de avond voor de behandeling geschoren moet worden of dat dit tijdens de behandeling wordt gedaan.

De behandeling zelf

Voordat je behandeld wordt met het IPL-apparaat, wordt er een geleidende en verkoelende gel aangebracht. Na het aanbrengen van de gel volgt de IPL-behandeling zelf. Deze is pijnloos, hoewel de huid wel wat gevoelig kan zijn. (Alsof er een elastiekje tegen je huid geschoten wordt).
Is de IPL-behandeling ten einde, dan wordt de gel verwijderd.  Nadien wordt het behandelde gebied nog ingesmeerd met een creme dat een kalmerend effect heeft op de huid.

 


Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid nog enigszins gevoelig zijn. Het is belangrijk om goed voor de behandelde huid te zorgen. Dit betekent dat je niet alleen blootstelling aan zonlicht ( zon en zonnebank) vermijdt, maar ook wordt het gebruik van vochtherstellende crèmes met een hoge factor aangeraden.

 


Overige informatie

Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat IPL niet alleen ingezet kan worden tegen ongewenste en/of overmatige haargroei, maar ook tegen andere kwalen die zorgen voor onzekerheid omtrent je uiterlijk. Acne bijvoorbeeld, rimpels, couperose of pigmentvlekken. Je ziet: de IPL-techniek kent vele, vele mogelijkheden!

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Is de behandeling pijnlijk?


IPL is in principe pijnloos mede dankzij de watergekoelde flitser. Wel kan het zo zijn, dat je tijdens de behandeling het gevoel krijgt alsof iemand een elastiekje tegen je huid aan schiet. Vooral gevoelige zones kunnen toch enigszins onprettig aanvoelen gedurende de behandeling met IPL .

Wat  zijn de resultaten van een IPL-behandeling?


Uit onderzoek blijkt dat IPL effect heeft bij vrijwel het grootste gedeelte van de mensen die een behandeling ondergaan. Het resultaat en het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende lichamelijke factoren, de ernst van de aandoening en de conditie van de huid.
Toch kan het zijn dat het behaalde resultaat niet tot volle tevredenheid stemt. Vooral mensen die de wens hebben om (op bepaalde gedeeltes van hun lichaam) 100% haarloos door het leven te gaan, komen soms bedrogen uit. Realistischer is een percentage van 90% haarreductie, dus vermindering van de haargroei. Hiervoor zijn wel meerdere behandelingen nodig.

Ik heb een donkere huid, kom ik ook in aanmerking voor een IPL-behandeling?


Ja, dit kan. Het IPL-apparaat heeft de funtie om verschillende huidtypes in te stellen. Hierdoor kunnen huiden behandeld worden tot huidtype 5.

 


Ik heb blonde/grijze haren. Zijn deze ook te verwijderen?


Omdat het pigment in het haar, dat verantwoordelijk is voor de haarkleur, de energie van de IPL moet kunnen absorberen is de behandeling van zeer licht haar (blond, grijs, etc.) moeilijk en  soms onmogelijk.

Zijn er ook risico’s of contra-indicaties?


In principe zijn de IPL-behandelingen veilig. Er kunnen ongewenste effecten optreden zoals verbrandingen en pigmentveranderingen. Wanneer er twijfels zijn of IPL geschikt voor je is, kan er eventueel getest worden op een onopvallend stukje huid.
Het is belangrijk om goed voor de behandelde huid te zorgen. Dit betekent dat je niet alleen blootstelling aan zonlicht ( zon en zonnebank) een week voor en een week na de behandeling vermijdt, maar ook dat je je toevlucht kunt nemen tot verkoelende compressen. Verder wordt het gebruik van vochtherstellende crèmes met een hoge factor aangeraden.