IPL-BEHANDELING

VOOR HUIDVERBETERING

Intake

Als je nog nooit een IPL-behandeling hebt ondergaan, zal je allereerst een vrijblijvend ( gratis) intakegesprek krijgen. Tijdens de intake bekijken we het te behandele gebied en geven we je advies over wel of geen IPL-behandeling te ondergaan. Verder bespreken we het behandelplan. Ook zullen we in de regel een indicatie geven van het aantal behandelingen dat je nodig zal hebben. Let wel:  dit zijn altijd indicaties! Een 100% sluitende garantie kunnen we je niet geven.

Voorbereiding

Voordat je de eerste IPL-behandeling ondergaat, moet je je voorbereiden. Dit doe je door minimaal een week uit de zon en onder de zonnebank vandaan te blijven.

De behandeling zelf

 

Voordat je behandeld wordt met het IPL-apparaat, wordt er een geleidende en verkoelende gel aangebracht. Na het aanbrengen van de gel volgt de IPL-behandeling zelf. Deze is pijnloos, hoewel de huid wel wat gevoelig kan zijn. (Alsof er een elastiekje tegen je huid geschoten wordt). Is de IPL-behandeling ten einde, dan wordt de gel verwijderd.  Nadien wordt het behandelde gebied nog ingesmeerd met een creme dat een kalmerend effect heeft op de huid.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid nog enigszins gevoelig zijn. Het is belangrijk om goed voor de behandelde huid te zorgen. Dit betekent dat je niet alleen blootstelling aan zonlicht ( zon en zonnebank) vermijdt, maar ook dat je je toevlucht kunt nemen tot verkoelende compressen. Verder wordt het gebruik van vochtherstellende crèmes met een hoge factor aangeraden.

Overige informatie

Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat IPL niet alleen ingezet kan worden tegen ongewenste en/of overmatige haargroei, maar ook tegen andere kwalen die zorgen voor onzekerheid omtrent je uiterlijk. Acne bijvoorbeeld, rimpels, couperose of pigmentvlekken. Je ziet: de IPL-techniek kent vele, vele mogelijkheden!

IPL
IPL
IPL

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Is de behandeling pijnlijk?


IPL is in principe pijnloos mede dankzij de watergekoelde flitser. Wel kan het zo zijn, dat je tijdens de behandeling het gevoel krijgt alsof iemand een elastiekje tegen je huid aan schiet. Vooral gevoelige zones kunnen toch enigszins onprettig aanvoelen gedurende de behandeling met IPL .

 

Wat  zijn de resultaten van een IPL-behandeling?


Uit onderzoeken blijkt dat IPL effect heeft bij vrijwel het grootste gedeelte van de mensen die een behandeling ondergaan. Het resultaat en het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende lichamelijke factoren, de ernst van de aandoening en de conditie van de huid.

Ik heb een donkere huid, kom ik ook in aanmerking voor een IPL-behandeling?


Ja, dit kan. Het IPL apparaat heeft de funtie om verschillende huidtypes in te stellen. Hierdoor kunnen huiden behandeld worden tot huidtype 5.

Zijn er ook risico’s of contra-indicaties?


In principe zijn de IPL-behandelingen veilig. Er kunnen ongewenste effecten optreden zoals verbrandingen en pigmentveranderingen. Wanneer er twijfels zijn of IPL geschikt voor je is, kan er eventueel getest worden op een onopvallend stukje huid.
Het is belangrijk om goed voor de behandelde huid te zorgen. Dit betekent dat je niet alleen blootstelling aan zonlicht ( zon en zonnebank) een week voor en een week na de behandeling vermijdt, maar ook dat je je toevlucht kunt nemen tot verkoelende compressen. Verder wordt het gebruik van vochtherstellende crèmes met een hoge factor aangeraden.