top of page
Meest gestelde vragen over Cashmere Hairstroke Brows:

Wat is Cashmere hairstroke brows?

 

Cashmere hairstroke brows is een semi permanente make-up techniek waarbij een speciale tattoo-machine wordt gebruikt om fijne, haarachtige lijntjes met pigment in de huid te implanteren om je wenkbrauwen er voller en natuurlijker uit te laten zien. De wenkbrauwen zijn dankzij de hairstroke techniek niet van het echt te onderscheiden. Dit verklaart ook waarom juist deze techniek bij vele erg populair is. Ik teken dus de extra wenkbrauwhaartjes met pigment. Hierbij is het van belang dat elk haartje met uiterste precisie en nauwkeurigheid gezet wordt. Hierdoor krijg je natuurlijke vollere wenkbrauwen en wordt voorkomen dat het ‘streperig’ of niet natuurlijk wordt.

 

Wat is  PMU?

 

(Semi) Permanente make-up (of: PMU) is het inbrengen van pigment in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naaldmodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders.

Een tatoeage is bedoeld om voor altijd in de huid te blijven. Permanente make-up wordt minder diep aangebracht zodat het na ongeveer een jaar gaat vervagen. Omdat je gezicht verandert naarmate je ouder wordt, net als je smaak en zelfs de mode is het fijn dat deze niet zo diep in de huid zit als een tatoeage.

 

Waarin verschilt Cashmere hairstroke brows van microblading?

Het belangrijkste verschil is de manier van aanbrengen. Bij de Cashmere hairstroke brows maak ik door middel van een machine gebruik van ultradunne naalden, wat resulteert in fijne en nauwkeurige lijntjes die lijken op natuurlijke haartjes.
Bij microblading wenkbrauwen worden de getatoeëerde strokes gecreëerd met mesjes, waarna er inkt in de sneetjes wordt gewreven. Mensen ervaren dit doorgaans als een meer gevoelige behandeling dan bij het aanbrengen van hairstrokes met een machine.

Het resultaat van microblading ziet er in eerste instantie vaak zeer mooi en realistisch uit. Echter vervaagt microblading meestal al zeer sterk binnen enkele maanden. In veel gevallen blijven er daarna nog delen van de inkt zichtbaar of vindt er een verkleuring plaats. Ook ontstaat er in veel gevallen littekenweefsel door het aanbrengen met de mesjes wat met een machine en een naaldje vrijwel niet het geval is. Deze laatste techniek geeft veel minder trauma aan de huid en kan geschikter zijn voor mensen met een dunne en gevoelige huid of juist een vette huid.

 

Wie komt in aanmerking voor Cashmere hairstroke brows?
 

In principe kan iedereen in aanmerking komen voor een Cashmere hairstroke brows behandeling. De minimale leeftijd is 18+ en anders heb je een schriftelijke toestemming van je ouders nodig.

Er zijn ziektes of andere aandoeningen waarbij permanente make-up vanwege verschillende redenen geen goed idee is. Dit is het geval bij:

 

 • Diabetes

 • Hemofilie

 • Trombose

 • Tijdens chemotherapie

 • Hepatitis/HIV/AIDS

 • Zwangere vrouwen of borstvoeding gevend

 • Chronische huidziekte zoals eczeem en psorias op je wenkbrauwen

 • Immuunstoornis

 • Hart- en vaatafwijkingen

 • Bij gebruik van Roaccutane of Retinol (behandeling acne) of corticosteroïden.

 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

 • Wanneer je de afgelopen drie maanden je wenkbrauwen hebt behandeld door middel van laser.

 • Op een geïrriteerde huid (bijv: vreemde buldjes, zwellingen, donkere moedervlekken)

 • Als je binnen 2 maanden een botox behandeling hebt ondergaan

 • Als je bloedverdunners neemt

Voor mensen die bepaalde allergieën hebben, wordt altijd aangeraden om dit eerst te bespreken met je huisarts. Ook is het mogelijk om zogenaamde patch test te doen. Dit wordt gedaan door een kleine test achter je oor te doen.

Mensen die met gewone make-up een allergische reactie kunnen krijgen, hebben zelden een allergie op de permanente make -up pigmenten. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van de gecertificeerde pigmenten.

 

Hoe lang blijven de Cashmere hairstroke brows zichtbaar?

We noemen het permanente make-up, maar eigenlijk is het semi permanente make-up. Het aangebrachte pigment vervaagd na verloop van tijd. Dit kan variëren van persoon tot persoon, maar doorgaans blijft de pigmentatie 1 tot 2 jaar zichtbaar voordat bijwerking nodig is.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

 

Meestal heb je twee tot drie behandelingen nodig voor optimaal resultaat. Pigment is een lichaamsvreemde stof dus het lichaam zal na de eerste behandeling zoveel mogelijk pigment proberen af te stoten. Hier zijn de nabehandelingen voor. Het precieze aantal behandelingen kan variëren afhankelijk van de gewenste intensiteit van de wenkbrauwen en hoe goed de huid het pigment opneemt. Sommige mensen hebben na het zetten bijna geen afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na maximaal drie behandelingen goed.

 

Blijft bij iedereen permanente make up even goed zitten?

Helaas niet. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het altijd na verloop van tijd, dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwd. Bij de een blijft het pigment langer zitten dan bij een ander. Dit is per individu verschillend en wordt sterk beïnvloed door huidconditie en leeftijd, afweermechanisme van de huid, hormonale veranderingen of de verzorging van de wenkbrauwen.

 

Zijn er risico's verbonden aan het zetten van Cashmere hairstroke brows?

Net als bij elke cosmetische procedure zijn er potentiële risico's, zoals infecties of allergische reacties.

Bij schoonheidssalon Tess Schoonackers wordt er gebruik gemaakt van veilige kleurpigmenten die zijn goedgekeurd door de Europese regelgevende instanties. De pigmenten zijn veilig, blijven kleurgetrouw en vervagen geleidelijk naar een lichtere tint na verloop van tijd. Er zijn geen allergische reacties op de pigmenten bekend.

 

Is permanent make-up een veilige procedure?

De GGD Hollands Midden heeft schoonheidssalon Tess Schoonackers gecontroleerd. De werkwijze, producten en de ruimte zijn allemaal bekeken en deze zijn met een vergunning goed bevonden. Op de website van veiligpiercenentatoeren.nl kun je alles lezen over dit onderwerp.

 

Hoe lang duurt het voordat de behandeling is voltooid?

Afhankelijk van welke behandeling je hebt gekozen duurt het tussen 2-3 uur.
Ga er bij je eerste behandeling vanuit dat het ongeveer 3 uur duurt.

 

Worden mijn wenkbrauw haren afgeschoren tijdens de behandeling?

Nee, zeker niet! De wenkbrauwhaartjes blijven gewoon zitten. Het naaldje gaat tussen de wenkbrauw haren door. Je hoeft je wenkbrauwen voor de behandeling ook niet te epileren, dit wordt tijdens de behandeling gedaan.

 

Hoe ziet de behandeling er uit?

We starten de behandeling met een intake. Hier wordt alles uitgelegd, hoe je de wenkbrauwen moet verzorgen en hoe het herstelproces eruit gaat zien. Ook moet je een gezondheidsformulier invullen en daarna gaan we samen de vorm en de kleur bepalen.

 

Hoe wordt de specifiek gewenste uitstraling en kleur bepaald?

Voordat het aanbrengen van de pigmenten begint zal ik eerst met jou bespreken welke vorm en wat je wensen zijn qua kleur. Neem dus gerust foto’s en plaatjes mee. Ook het make-up product wat je normaal gebruikt kun je meebrengen.
Pas als we het samen eens zijn over de vorm en de kleur gaan we starten met de behandeling.

 

Is de behandeling pijnlijk?

 

Daarover zijn de meningen verdeeld. Hier kan dus geen eenzijdig antwoord op worden gegeven. Er zijn vrouwen die het vergelijken met epileren, voor een ander is het pijnlijker.
Tijdens jouw menstruatie kan de huid wel gevoeliger zijn. Ik raad je aan om de behandeling niet rondom deze dagen in te plannen.
Mocht je erg bang zijn voor de pijn dan kun je eventueel Emla crème smeren. Dit is een verdovende crème en kan op doktersrecept bij de apotheek worden afgehaald. Twee paracetamol voor de behandeling kan ook al helpen.

 

Wat kan ik verwachten na een Cashmere hairstroke brows-behandeling?

Na de behandeling kan je lichte zwelling of roodheid verwachten. De eerste paar dagen gaat je huid herstellen waardoor er korstjes ontstaan. Het pigment oogt dan een stuk donkerder.
Op dag 5 tot 7/8 gaan de korstjes loslaten, hierdoor ogen je wenkbrauwen wat vlekkerig en ongelijk.
Een week lang zijn je wenkbrauwen dus iets minder mooi, maar het is niet zo dat je de week vrij moet houden en niet de deur uit kunt.

Na afloop van de behandeling vertel ik je hoe je de wenkbrauwen moet verzorgen en geef ik je de aftercare-kit mee. Hier zit een aftercare zalf in en een nabehandelingskaartje waarop vermeld staat hoe je de behandelde huid moet verzorgen de dagen na je behandeling.

 

Waar moet ik naderhand rekening mee houden?

Ook dit staat uitgebreid op je nabehandelingskaartje:

 • De behandelde huid mag 3 dagen niet nat worden (Tip : was van te voren even lekker je haren)

 • 72 uur na de behandeling geen intensieve sport beoefenen.

 • Breng geen make-up of huidverzorging aan zolang het behandelde gebied nog niet genezen is.

Het herstel proces van je permanente make-up duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Hierna is het tijd voor je nabehandeling. Plan deze tijdig in!

Cashmere hairstroke brows 11_edited.jpg
Cashmere hairstroke brows 8.jpg
bottom of page